top of page

FRØST-Leerling Joas Vonk Wil Naar Het NK

Als iemand een natuurlijke aanleg heeft voor freestyle, dan is het Joas Vonk (12) uit Alblasserdam wel. Zijn benen vliegen vloeiend over de bal, hij is enorm leergierig en komt iedere FRØST training met een big smile binnen. Het is alsof Joas al jaren freestylet, maar niets is minder waar… Het vuurtje is pas kort geleden gaan branden, toen zijn moeder in de corona-tijd een balletje bij hem opgooide: "Is freestyle voetbal niks voor jou?" Dat was het vonkje; hij sloot aan bij de freestyle school en sindsdien is hij verkocht.

Brotherly Love

Het is vrijdag. De wekelijkse FRØST training staat op het punt van beginnen. Joas is natuurlijk van de partij. Maar hij is niet alleen gekomen. Waar Joas gaat, gaat zijn broer Mika. Als een hecht team staan ze iedere vrijdag weer klaar voor de start. Joas om zijn freestyle skills te oefenen, Mika om vanaf de kant te filmen. Mika legt uit dat hij de rol als manager van zijn broertje op zich heeft genomen, wat betekent dat hij Joas' Instagram posts regelt. Handig hoor, zo’n behulpzame broer! Na de reguliere training oefenen we vaak nog even door. Bijvoorbeeld om de 'lemmens around the world' te landen (zie onderstaande video), of om een duo combinatie/teamcombo te filmen. Benieuwd naar de beelden? Check dan het Instagram account @freestyle_joas, zou trotse broer en manager Mika zeggen :)

NK

Niet alleen tijdens de FRØST lessen probeer ik mijn leerlingen te stimuleren, maar ook daarbuiten. Door ze filmpjes toe te sturen bijvoorbeeld, of door ze te wijzen op freestyle competities. Toen ik deelnam aan het WK Freestyle in Tsjechië kreeg ik een foto toegestuurd van Joas en Mika, die op de camping via de livestream aan het meekijken waren. Hoe tof is dat?! Een aantal weken later, op 28 augustus, gaven we elkaar een box bij het NK in Eindhoven. Het was Joas’ eerste ervaring als toeschouwer bij een freestyle competitie. Na afloop vertelde hij me dat dit "de beste dag" van zijn leven was. Hij voegde daar meteen aan toe dat hij er volgend jaar weer zal zijn, maar dan als deelnemer! Het vonkje is aangewakkerd tot een vuurtje. En ik weet zeker: dat vuurtje brandt nog wel even door!


318 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


C730AD35-40E9-48FA-9E40-6306ACD19D96.png
bottom of page