top of page

Freestyle & Fun ⚽

Met de extra week kerstvakantie zat je als ouder misschien wel met de handen in het haar: er moest gewoon doorgewerkt worden, maar opa en oma mochten niet oppassen en de opvang was gesloten. Daarnaast konden kinderen de afgelopen weken ook al niet optimaal sporten vanwege de maatregelen. Daarom organiseerde ik samen met Mike van der Streek van StreetSkills Freestyle & Fun.

We begonnen op woensdag 22 december in Papendrecht, mijn hometown. Het was vroeg. Al om 8:45 arriveerden de eerste kids. De zon moest nog opkomen en het zag wit van de rijp. Gelukkig was iedereen goed gekleed op de kou. En ze hadden er zin in! Om 9:00 gingen we van start. Na een korte introductie was het tijd voor een goede warming-up, rek-en-strekoefeningen en een reactiespelletje met de bal. Wat volgde was een freestyle voetbal clinic van een uur waarin de kids de tofste trucs aangeleerd kregen. Naast het hooghouden kwamen ook het rondje om de wereld, de neckstall en andere creatieve variaties aan bod. Leuk om te zien met hoeveel plezier de bal werd hooggehouden! Vervolgens een korte break om even uit te rusten, te drinken en een stuk fruit te nuttigen. Daarna weer door met een panna clinic van Mike inclusief battles onderling. En ja, er zijn genoeg panna's gevallen :) Tot slot nog een freestyle battle tussen twee groepen, zodat alle geleerde trucs in de praktijk gebracht konden worden. En toen was het alweer 12:30... Als afsluiting kregen de deelnemers een certificaat mee. Een box van Mike en mij en dat was het dan. De eerste Freestyle & Fun was een feit!


Dit herhaalden we de dag erna in Zwolle met ruim 40 kids. Waar het in Papendrecht droog was, regende het bij Z.A.C. (de Zwolse voetbalvereniging waar de activiteit plaatsvond) bijna continu. Dat mocht de pret niet drukken, maar zorgde er wel voor dat we 2 extra opwarmpauzes met thee inlasten. We maakten gebruik van de gelegenheid en voegden een freestyle voetbal quiz toe aan het programma, onder groot gejuich van de deelnemers. Dit was ook meteen een goeie test of de kids gedurende de clinics goed opgelet hadden en bijvoorbeeld nog wisten uit welke stad ik afkomstig ben en wat mijn ranking op het WK in Tsjechië dit jaar was. Het leukste antwoord op de eerste vraag was toch wel 'Kaapstad'.


Anyway, wederom een geslaagde freestyle ochtend. Daarmee was een einde gekomen aan de eerste Freestyle & Fun. De reacties waren erg positief en Mike en ik rollen dit concept graag uit, zodat nog meer kids in beweging komen en ouders tegelijkertijd lekker door kunnen werken. Een freestyle dag zien wij daarom wel zitten! Meteen tijdens de terugreis van Zwolle naar Papendrecht waren de eerste belletjes al gepleegd. Kansen genoeg!


De aftermovie: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6881573081249394688/

143 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


C730AD35-40E9-48FA-9E40-6306ACD19D96.png
bottom of page