top of page

Mijn 'Beste Idee Voor Jongeren' | Molenlanden Tour

Bijgewerkt op: 19 jul. 2021

Mijn gordijnen waren kapot en moesten gerepareerd worden. Als tijdelijke vervanging had mijn vader een stel kranten aan het raam geplakt. Na een aantal dagen viel mijn oog op een artikel met de volgende kop: “Jouw beste idee voor jongeren!” De gemeente Molenlanden bleek op zoek te zijn naar initiatieven die ontmoeting tussen jongeren van 12 t/m 27 jaar stimuleren en daarmee een bijdrage leveren aan de mentale gezondheid van deze doelgroep. De bal verbindt. Dus dat ik hier iets mee moest, stond wel vast!

Via een mail stelde ik de organisatie op de hoogte van mijn enthousiasme. Daarbij diende ik mijn plan in: freestyle voetbalclinics, indien mogelijk in samenwerking met een lokale voetbalvereniging. En ja hoor, ook de gemeente zag dit plan helemaal zitten! Uiteindelijk ontstond het idee om een Freestyle Voetbal Tour door de Molenlanden te organiseren, waarbij ik zou aantreden bij wel drie voetbalverenigingen in plaats van één.


Vorige week woensdag vond de eerste activiteit plaats bij vv De Alblas. Ter promotie waren een flyer en een video verspreid. Om 18:45, een kwartier voor aanvang van de activiteit, was het nog rustig op de club. Langzamerhand stroomde het kunstgrasveld vol met enthousiaste leden en niet-leden. Allemaal hadden ze zich speciaal voor mijn freestyleshow en -clinic naar deze locatie begeven.


Overweldigd door een opkomst van rond de 70 jongeren, riep ik iedereen met een microfoon bij elkaar op het pannaveldje. In mijn show ging ik de interactie met ze aan en performde ik een demonstratie van mijn skills op de muziek. De energie van de aanwezigen was top en met veel plezier trapten we vervolgens de clinic af. Als eerste: hooghouden, de basis van freestyle. Nog nooit had ik zoveel ballen tegelijkertijd in de lucht gezien!

Normaal gesproken is mijn ideale groepsgrootte voor een clinic 10, maar gezien de beschikbare tijd en het aantal deelnemers was rouleren in dit geval geen optie. Gelukkig verliep alles erg soepel en zorgde de drive van de jongens en meiden(!) ervoor dat er hard geoefend kon worden. Van het rondje om de wereld, naar opdrukken met de bal in je nek. Van zittend hooghouden, naar de bal tussen je knieën klemmen. In een uur tijd kan je grote stappen zetten!

Aan alles komt een einde. Zo ook aan deze, in mijn ogen, super geslaagde clinic. Maar niet voordat er de nodige handtekeningen en foto’s uitgedeeld werden. Dit zijn wel de momenten waarop ik me realiseer dat ik de juiste keuze heb gemaakt door volledig voor freestyle te gaan. Soms vind ik het lastig om trots op mezelf te zijn. De tijd te nemen om successen te vieren. Ik ben in mijn hoofd namelijk altijd alweer bezig met de volgende stap. Maar op woensdag 7 juli kwam de impact die ik nu mag hebben binnen. En dat vind ik waardevol!

Voor de aftermovie: https://www.youtube.com/watch?v=T1GyV9q6fNk&t=28s
106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


C730AD35-40E9-48FA-9E40-6306ACD19D96.png
bottom of page